پرویز گلستانی که سال های ۷۰ تا ۷۷ معاون فنی و اقتصادی سازمان کارگزاران بورس اوراق بهادار بود، از بازار سرمایه دهه ۷۰ ایران می گوید. روزهایی که تقاضا برای خرید سهام زیاد شده بود و این نگرانی وجود داشت که چگونه باید به آن پاسخ داد؟
با نشانه های دیده شده از سوی بازاهای جهانی در روزهای گذشته انتظار آن می رفت که بورس تهران نیز به این روند اصلاحی عکس العمل نشان دهد و برای مدتی وارد فاز استراحت شود.
بازار سرمایه در ماه های گذشته همراه با ورود نقدینگی و افزایش حجم و ارزش معاملات، جهش قیمت جهانی فولاد، رشد قیمت نفت و محصولات پتروشیمی مثل متانول و با شیب کمتر اوره و کاهش ذخایر روی و مس لندن و به تبع آن رشد قیمت این کامودیتی ها مواجه شد.
با توجه به پایان سهماهه سوم سال جاری، کانون نهادهای سرمایهگذاری ایران، طبق آمار منتشر شده توسط مرکز پردازش اطلاعات مالی، گزارشی از خالص ارزش داراییها و NAV صندوقهای سرمایهگذاری عضو خود منتشر کرد.
در هفته گذشته رویدادها و اظهار نظرهای مهمی در خصوص بورس کالای ایران صورت گرفت که استانداردسازی کیفیت گندم با اجرای سیاست قیمت تضمینی، راه اندازی بورس جهانی زعفران در آینده ای نزدیک و معامله یک تن و ۴۰۰ کیلوگرم زعفران در قالب معاملات بورس، نقش بورس کالا در افزایش سطح رفاه جامعه و تحول نظام خرید تضمینی گندم از سال آینده با کمک بورس کالا از مهم ترین آنها ...
بورس تهران این هفته را با رشد پیاپی قیمتها به پایان رساند. شاخص کل این بازار روز گذشته در ادامه روند صعودی خود با رشد ۳۲۷ واحدی (۳۳/ ۰ درصدی) مواجه شد.
نماگر بورس تهران در هفته جاری برای ۵ روز متوالی، معاملات مثبتی را تجربه کرد و با رشد ۲ هزار و ۷۳۸ واحدی ضمن ثبت یک رکورد تاریخی دیگر در آستانه فتح کانال جدید ۹۹ هزار واحدی قرار گرفت.
عملکرد مثبت شرکتهای حاضر در بورس سبب شده شاخص همچنان بر مدار رونق حرکت کند و تلاطم های روزهای اخیر که ناشی از رفتار هیجانی برخی از سهامداران است، ادامه دار نخواهد بود و از همین اواسط هفته شاهد پیشتازی تقاضا به عرضه بودیم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: عرضه بخشی از گندم کشور از سال آینده در بورس کالا، آغاز یک تحول و اصلاح در نظام خرید تضمینی است و بدون شک در صورت عمل همه نهادها به وظایف خود شاهد رضایت کشاورزان، کاهش هزینه دولت و رشد کیفیت گندم خریداری شده خواهیم بود.
در پایان معاملات امروز شاخص کل بورس متاثر از معاملات مثبت نمادهای فملی، تاپیکو، فولاد، فارس و پارسان با رشد حدود ۶۵۳ واحدی به ارتفاع ۹۸,۵۹۷رسید که در این بین نمادهای شپنا، شخارک و رمپنا بیشترین تاثیر منفی را ایجاد کردند.
چهار دلیل افزایش نرخ ارز، کاهش سود سپرده های بانکی، بهبود عملکرد صنایع در گزارش های دوره ای و رشد قیمت های جهانی باعث شده است در سه ماهه گذشته بازار سرمایه بازدهی بالاتری را نسبت به سایر بازارها ثبت کند و جذابیت بیشتری برای سرمایه گذاری داشته باشد .